Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Termeni si Conditii

  I Introducere

 1. Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.tesaturialese.ro implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos.
 2. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.
 3. Termenii si Conditiile de utilizare vor avea rolul de contract comercial intre utilizator, definit ca fiind cumparator si Kiwi Stores Global SRL definit ca fiind vanzator.

  II Datele de identificare ale firmei

 1. Site-ul www.tesaturialese.ro este administrat de catre SC Kiwi Stores Global SRL cu sediul social in Bucuresti, Strada Prisaca Dornei, Nr. 6, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu nr. J40/6696/2017, CUI 37539978

  III Continutul site-ului

 1. Firma Kiwi Stores Global SRL isi rezerva dreptul de a aduce modificari sau a actualiza continutul acestui site fara un anunt in prealabil.
 2. Totalitatea continutului site-ului www.tesaturialese.ro este proprietatea Kiwi Stores Global SRL si este aparat de legislatia in vigoare pentru protectia drepturilor de autor.
 3. Utilizarea fara acordul Kiwi Stores Global SRL, a oricaror elemente din continutul site-ului, se pedepseste conform legilor aflate in vigoare (fie administrativ, fie civil, fie penal).
 4. Orice incalcare a drepturilor de autor, care poate aduce un prejudiciu site-ului www.tesaturialese.ro poate fi semnalata la adresa de email: contact@tesaturialese.ro

  IV Informatii despre produsele comercializate pe site

 1. Magazinul nostru comercializeaza in cea mai mare parte produse textile de la diversi importatori sau producatori.

  V Drepturile si responsabilitatile cumparatorului

 1. Drepturi
  1. Transparenţă – vanzatorul este obligat sa ofere cumparatorului detalii complete cu privire la:
   • informatiile de contact,
   • datele firmei,
   • produsele vandute,
   • taxele de livrare.
  2. Vanzatorul este raspunzator fata de cumparator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.
  3. In cazul lipsei conformitatii, cumparatorul are dreptul sa i se aduca produsele la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, in functie de optiunea cumparatorului, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind acele produse.
  4. In cazul lipsei conformitatii, cumparatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
  5. O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:
   • valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate,
   • importanta lipsei de conformitate,
   • daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru cumparator.
  6. O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire.
  7. Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si cumparator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru cumparator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.
  8. Cumparatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:
   • daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului,
   • daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila,
   • daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, fara inconveniente semnificative pentru cumparator.
 2. Responsabilitati:
  1. Cumparatorul are datoria de a lua la cunostinta “ Termenii si Conditiile” de utilizare ale site-ului www.tesaturialese.ro si sa recunoasca ca a fost de acord cu ele la efectuarea comenzii si implicit, semnarea contractului.
  2. Cumparatorul se obliga sa plateasca valoarea produselor si valoarea livrarii la primirea produselor.
  3. Mai multe informatii despre drepturile cumparatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, pot fi accesate de aici

  VI Drepturile si responsabilitatile vanzatorului

 1. Potrivit legii, vânzătorul este obligat să livreze cumparatorului produse care sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare.
 2. Se consideră că produsele sunt în conformitate cu contractul de vânzare-cumpărare dacă:
  1. corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul le-a prezentat cumparatorului pe site ca mostră sau model;
  2. corespund oricărui scop specific solicitat de către cumparator, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;
  3. corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;
  4. fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care cumparatorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului.
 3. Vânzătorul este răspunzător faţă de cumparator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele (art. 9 din Legea nr. 449/2003 ).

  VII Incheierea contractului

 1. Odata cu inregistrarea unei comenzi pe site-ul www.tesaturialese.ro, cumparatorul este de acord in totalitate cu modalitatea de comunicare utilizata de societatea Kiwi Stores Global SRL - administrator site, respectiv prin telefon sau email.
 2. Incheierea contractului are loc numai in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterii confirmarii automate de primire a comenzii.
 3. Emiterea automata a confirmarii de primire a comenzii nu echivaleaza cu incheierea contractului intre vanzator si cumparator.
 4. Dupa plasarea comenzii, pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comanda cumparatorului, fara o notificare prealabila, iar acesta va primi inapoi banii incasati de societatea Kiwi Stores Global SRL, in termen de 7 zile, in cazul platii cu cardul.
 5. Totodata, ne rezervam dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda, in functie de disponibilitatea acestora in stoc.

  VIII Garantia

 1. Termeni Generali
  1. Prin definitie, garantia este orice angajament asumat de vânzător sau producător faţă de cumparator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de cumparator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;
  2. Magazinul nostru acordă cumparatorului o garanție comercială independentă și suplimentară, față de garanția acordată de lege.
  3. La cererea cumparatorului garanţia va fi oferită în scris sau pe orice alt suport durabil, disponibil şi accesibil acestuia.
  4. Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi cumparator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru cumparator, luându- se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele.
  5. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoştinţă vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.
  6. Vă rugăm să păstraţi factura fiscală şi confirmarea plăţii primită pe mail de la serviciul plăţii electronice în cazul plăţii prin virament bancar, respectiv chitanţa primită de la curier în cazul plăţii în ramburs, pentru a putea face dovada datei cumpărării produsului în cazul unor eventuale reclamaţii de calitate ce pot fi adresate magazinului www.tesaturialese.ro
 2. Garantia de conformitate
  1. Prin definitie garanţia legală de conformitate reprezinta protecţia juridică a cumparatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a vânzătorului faţă de cumparator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de cumparator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;
  2. Vânzătorul este răspunzător faţă de cumparator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.
  3. În cazul lipsei conformităţii, cumparatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului.
  4. În cazul lipsei conformităţii, cumparatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situaţiei în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.
  5. Conform normelor europene garantia de conformitate pentru produsele comercializate pe site-ul nostru este de 24 luni calendaristice din momentul achizitionarii - vezi mai multe informatii aici.
  6. Costul inlocuirii produsului este suportat de catre vanzator.
  7. In cazul in care produsul nu poate fi inlocuit, vanzatorul va returna suma integrala cumparatorului.
  8. Returnarea banilor se va face doar in contul bancar al cumparatorului.
 3. Garantia Comerciala
  1. Prin definitie garanţia comerciala reprezinta orice angajament asumat de vânzător faţă de cumparator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de cumparator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă;
  2. Garantia comerciala pentru toate produsele vandute pe site-ul www.tesaturialese.ro este de 100 zile calendaristice din momentul achizitionarii,
  3. Garantia comerciala exlude defectele mecanice pricinuite de catre cumparator (rupere, taiere, lovire, spargere, ardere),
  4. Garantia comerciala este valabila in cazul in care cumparatorul a respectat specificatiile de utilizare a produsului prezente pe site-ul www.tesaturialese.ro si/sau pe eticheta produsului.
  5. Pierderea sau distrugerea facturii, duce implicit la pierderea garantiei oferita de vanzator in momentul vanzarii.
  6. Costul inlocuirii produsului in garantie este suportat de catre vanzator.
  7. In cazul in care produsul nu poate fi inlocuit, vanzatorul va returna suma integrala cumparatorului.
  8. Returnarea banilor se va face doar in contul bancar al cumparatorului.

  IX Instrucţiuni de întreţinere, utilizare si depozitare confecţii textile.

 1. Întreţinere
  1. Nu detaşaţi de pe produs eticheta textilă cu instrucţiunile de întreţinere pe toată durata de viaţă a produsului. Pentru a evita degradarea produsului, a asigura o lungă perioadă de folosire a produsului şi a-i menţine cât mai mult aspectul estetic, respectaţi întocmai instrucţiunile de întreţinere a produsului referitoare la următoarele operaţii: spălare, albire, uscare, călcare şi întreţinere profesională.
  2. În cazul în care una dintre operaţiile de întreţinere este interzisă, aplicarea acesteia poate deteriora produsul.
  3. Înainte de aplicarea oricărui fel de produs de curăţare sau albire este foarte importantă citirea cu atenţie şi respectarea instrucţiunilor de utilizare recomandate de producătorii acestora.
  4. Evitati sapalarea si uscarea produselor la temperaturi ce depasesc 40 grade Celsius.
 2. Utilizare
  1. Produsele fiind confecţionate din materiale textile, evitaţi contactul cu flacăra deschisă, contactul cu obiecte înţepătoare sau tăietoare, apropierea de o sursă puternică de căldură.
 3. Depozitare
  1. După fiecare purtare produsul se păstrează în spaţii urscate, ferite de umezeală.
  2. Produsele confecţionate din materiale colorate se păstrează în locuri ferite de lumina directă a soarelui.

  X Politica de plata si facturare

 1. In urma lansarii si confirmarii comenzii de catre cumparator, vanzatorul are obligatia de a emite factura fiscala aferenta.
 2. Factura fiscala emisa de catre vanzator include contravaloarea produselor, cea a transportului, precum si datele de identificare atat ale vanzatorului cat si cele ale cumparatorului.
 3. Preturile tuturori produselor vandute prin intermediul site-ului www.tesaturialese.ro includ toate taxele aferente, in afara de taxa de transport, care revine in obligatia cumparatorului.
 4. Achitarea coletului se va face la livrarea acestuia de catre curier sau anterior livrarii, prin transfer bancar.


  XI Politica de returnare a produselor

 1. Conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, cumparatorii pot aplica pentru procedura de retur in 14 zile, fara a fi nevoiti sa isi justifice decizia si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13, alin. (3) si art. 14. Vezi mai multe detalii aici
 2. Magazinul nostru va ofera posibilitatea returului produselor achizitionate in termen de 30 de zile calendaristice de la data achizitiei, fara a invoca nici un motiv.
 3. Pierderea sau distrugerea facturii, duce implicit la pierderea posibilitatii de a cere returul produselor achizitionate.
 4. Costul returului produsului este suportat de catre cumparator.
 5. Returnarea banilor se va face doar in contul bancar al cumparatorului.

  XII Limitarea responsabilitatii societatii Kiwi Stores Global SRL in anumite situatii

 1. Kiwi Stores Global SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru modul si scopul in care sunt utilizate produsele cumparate de pe site, insa descurajeaza utilizarea lor incalcand legea sau normele de etice si morale.
 2. Beneficiarul detine toata responsabilitatea utilizarii produselor cumparate de la magazinul www.tesaturialese.ro

  XIII Protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal

 1. Acordarea consimtamantul asupra prelucrarii datelor cu caracter personal
  1. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare, cumparatorul isi va da consimtamantul si astfel va fi de acord cu prelucrarea datelor sale cu caracter personal.
  2. Datele cu caracter personal prelucrate vor fi adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate.

 2. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal
  1. Prelucrarea datelor cu caracter personal este necesară în vederea îndeplinirii obligațiilor ce deriva din acest contract, care îi revin operatorului magazinului online www.tesaturialese.ro - SC Kiwi Stores Global SRL.
  2. Datele cu caracter personal prelucrate in scopul executarii acestui contract, vor fi prelucrate legal, echitabil si transparent in raport cu persoana vizata ce are calitatea de cumparator.
  3. Operatorul magazinului online www.tesaturialese.ro - SC Kiwi Stores Global SRL va prelucra datele cu caracter personal ale cumparatorilor astfel:
   • prelucrare in scopul de a onora comenzile plasate de catre cumparator.
   • prelucrare in scopul de a anunta cumparatorul cu privire la ofertele si promotiile desfasurate de catre magazinul online www.tesaturialese.ro
   • o parte din datele cu caracter personal ale cumparatorului vor fi furnizate firmei de curierat, ceea ce este absolut necesar pentru a face posibila livrarea coletelor.

 3. Tipul de date cu caracter personal prelucrate
  1. Operatorului magazinului online www.tesaturialese.ro - SC Kiwi Stores Global SRL, va prelucra in scopuri legitime si deterimnate, urmatoarele tipuri de date cu caracter personal specifice cumparatorului:
   • numele si prenumele.
   • adresa de email.
   • numarul de telefon.
   • datele de identificare fiscala a firmei, in cazul in care cumparatorul este persoana juridica.
   • adresa la care poate fi gasit cumparatorul pentru livrarea coletului de catre curier.

 4. Retragerea consimtamantul asupra prelucrarii datelor cu caracter personal
  1. Cumparatorul are dreptul să își retragă în orice moment consimțământul asupra prelucrarii datelor sale cu caracter personal.
  2. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.
  3. Retragerea consimtamantului se poate face trimitand o solicitare scrisa prin email la adresa contact@tesaturialese.ro , sau trimitand o notificare scrisa la adresa sediului social al SC Kiwi Stores Global SRL.

 5. Având în vedere stadiul actual al dezvoltării, costurile implementării și natura, domeniul de aplicare, contextul și scopurile prelucrării, precum și riscul cu diferite grade de probabilitate și gravitate pentru drepturile și libertățile persoanelor fizice, operatorul magazinului online www.tesaturialese.ro - SC Kiwi Stores Global SRL, va implementa măsuri tehnice și organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător acestui risc, incluzând printre altele, după caz:
  1. Pseudonimizarea și criptarea Datelor cu caracter personal ale cumparatorului.
  2. Capacitatea de a asigura confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea și rezistența continua a sistemelor și serviciilor de prelucrare.
  3. Capacitatea de a restabili disponibilitatea Datelor cu caracter personal ale cumparatorului și accesul la acestea în timp util în cazul în care are loc un incident de natură fizică sau tehnică.

  XIV Stocuri si probleme legate de livrare

 1. Eventualele probleme legate de lipsa unor produse in stoc vor fi comunicate cumparatorului, prin email, in termen de 30 de zile de la tata comenzii sau a solicitarii primite.
 2. Magazinul tesaturialese.ro poate afisa situatia in timp real a stocurilor produselor care se afla in inventarul furnizorilor.

  XV Modul de solutionare a litigiilor

 1. Eventualele litigii in legatura cu executarea contractului vor fi rezolvate intre vanzator si cumparator pe cale amiabila, in caz contrar, parţile putându-se adresa instantei din raza teritoriala in care vanzatorul isi are sediul social.