Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

Postat de tesaturi 16.03.2021 0 Comentarii Articole Informative,

 

Atunci când mergem în vacanțe, călătorim în interes de afaceri, sau ne relaxăm în propria locuință, sunt multe detaliile care ne fac să ne simțim confortabil. Printre acestea se află și textilele folosite pentru industria HoReCa, dar și cele pe care le utilzăm acasă. Dar, care sunt diferențele dintre cele două tipuri?

 

Rezistența ridicată

În industria HoReCa, materialele din care sunt confecționate lenjeriile de pat, prosoapele, fețele de masă și multe altele trebuie să fie mult mai rezistente. De aceea, se aleg acele piese din bumbac 100%, care pe lângă rezistență, oferă cel mai bine și acel confort pe care îl căutăm cu toții.

 

Albul, de preferat

Dacă acasă putem folosi o lenjerie de pat cu diverse imprimeuri, sau chiar colorată, atunci când mergem în concedii sau într-o călătorie de afaceri, le preferăm pe cele albe, deoarece exprimă cel mai bine ideea de curățenie. Și, în acest fel, putem să avem dovada că în acel spațiu sunt respectate toate aceste standarde. În plus, lipsa imprimeurilor poate fi și încă un plus pentru textilele folosite, deoarece se uzează mai greu.

 

Prosoapele și halatele de baie

Calitatea superioară este cea care trebuie să fie însușirea de bază a halatelor de baie și a prosoapelor din industria HoReCa, pentru că nu poți cumpăra piese noi, după fiecare client. De asemenea, acestea trebuie să absoarbă eficient apa, dar în același timp să fie moi și fine.

 

Confortul de acasă

Acasă, lucrurile nu sunt cu mult diferite. Vei alege piese de bună calitate, dar nu vei fi chiar atât de pretențios la culoarea sau imprimeurile alese. De fapt, tocmai faptul că le cumperi pentru tine și familia ta, îți dă ceva mai multă ”mână liberă” în acest sens. Și oferta de materiale din care sunt confecționate lenjeriile de pat, fețele de masă, prosoapele sau halatele este ceva mai permisivă. Însă, indiferent dacă alegi bumbac, mătase, sau orice alt material, ține cont să îndeplinească unele condiții.

 

Lasă pielea să respire

Pentru un confort cât mai mare, trebuie să alegi acele materiale care lasă pielea să respire, mai ales dacă avem de a face cu lenjerie de pat sau un halat de baie. În caz contrar, vei avea parte de un disconfort accentuat, și nu îți dorești acest lucru.

 

Aspect plăcut și finețe

În afară de faptul că ne place foarte mult acel confort pe care ni-l dau textilele de calitate, ținem cont și de aspectul acestora și felul în care ”se simt”. Din punct de vedere estetic, poți alege acele piese care îți sunt pe plac, iar la finețe, tu știi mai bine ceea ce se potrivește, dar de regulă materialul preferat de majoritatea rămâne tot bumbacul, dar și mătasea nu este de neglijat.

 

Ușor de întreținut

Atunci când petreci ore în șir la serviciu, iar apoi acasă te așteaptă alte sarcini de îndeplinit, îți dorești să ai parte de ceva ușor de întreținut. Din fericire, bumbacul este din nou varianta salvatoare pentru tine, deoarece nu există recomandări speciale privind spălatul, uscatul și călcatul. Evident, alegerea îți aparține. Poți avea ce tip de lenjerie dorești, prosoapele pe care să le folosești zilnic sau doar în anumite împrejurări, halatele de baie care te tentează sau acele fețe de masă precum cele desprinse din revistele de specialitate. Este vorba despre propria locuință, așa că alege ceea ce îți place și consideri că se potrivește cel mai bine. În schimb, atunci când vine vorba despre textilele necesare în industria HoReCa, acordă o atenție mai mare calității acestora, pentru că doar în acest fel îndeplinești cele trei criteria esențiale: rezistență, durabilitate și aspect estetic plăcut.

 

Lasa un comentariu

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

tesaturi 28.05.2021 0
Dimensiunea unui covor poate schimba cu totul aspectul unei camere.Un covor prea mic poate face ca spatiul sa para fragmentat, iar un covor prea mare poate face spatiul sa para prea mic, de aceea este...
Citeste mai mult
Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

tesaturi 16.03.2021 0
 Atunci când mergem în vacanțe, călătorim în interes de afaceri, sau ne relaxăm în propria locuință, sunt multe detaliile care ne fac să ne simțim confortabil. Printre acestea se află și textilele fol...
Citeste mai mult
5 greseli pe care sa le eviti atunci cand cauti lenjerii de pat

5 greseli pe care sa le eviti atunci cand cauti lenjerii de pat

tesaturi 29.07.2020 0
Pentru ca petrecem o treime din timpul nostru dormind, e foarte important sa acordam atentie si modului in care ne petrecem aceasta parte din viata. Ti s-a intamplat vreodata sa fie trecut de miezul n...
Citeste mai mult