Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

Postat de tesaturi 28.05.2021 0 Comentarii Articole Informative,

Dimensiunea unui covor poate schimba cu totul aspectul unei camere.

Un covor prea mic poate face ca spatiul sa para fragmentat, iar un covor prea mare poate face spatiul sa para prea mic, de aceea este important sa creezi echilibru in camera prin folosirea unui covor cu dimensiunile potrivite.

 

Cum poti determina dimensiunea de care ai nevoie pentru covorul din camera? 

In primul rand, va trebui sa ai in vedere configuratia mobilierului, apoi sa iei decizii in functie de spatiul de care dispui in camera respectiva.

 

 

In ceea ce priveste livingul avem de luat in calcul trei aspecte legate de dimensiunea covorului raportata la grupul de mobilier din camera: toate picioarele grupului de mobilier pe covor; picioarele din fata ale grupului de mobilier pe covor; masuta de cafea pe covor, iar grupul de mobilier in afara covorului.

 

1. Toate picioarele mobilierului pe covor.

 

 

Cand alegi un covor pentru living, in special pentru camerele spatioase, asigura-te ca vei alege un covor suficient de mare, pe care sa stea toate piesele de mobilier, dar sa iasa si putin in exteriorul acestora, pentru ca nu iti doresti ca oaspetii sa se impiedice de marginea covorului atunci cand se ridica de pe canapea.

 

Aceasta varianta de pozitionare a covorului are rolul de unifica piesele de mobilier, creand o legatura intre canapea, fotolii si masuta, dar si de a defini zona de relaxare din incapere.Poti folosi covoare cu dimensiuni de  200x300 cm, sau chiar mai mari, acestea ajutand spatiul interior sa para mai mare. 

 

E important sa te asiguri ca nu vei alege un covor prea mic pentru living, deoarece isi va pierde scopul sau principal, acela de a consolida zona de realaxare, devenind doar o simpla piesa de accent.

 

 

 

2. Picioarele din fata ale grupului de mobilier pe covor.

 

 

Poti opta si pentru varianta de a aseza pe covorul din living doar picioarele din fata ale pieselor de mobilier, in acest caz picioarele din fata ale canapelei, fotoliilor sau scaunelor din living, in timp ce picioarele din spate vor ramane putin indepartate de covor, fiind direct pe parchet.

Aceasta optiune este foarte potrivita pentru situatia in care exista o piesa de mobilier lipita de un perete (de exemplu o canapea langa perete), astfel nefiind necesar sa investesti prea multi bani pe un covor prea mare pentru living. 

Asigura-te doar sa incadrezi un covor suficient de mare in spatiul de locuit, care sa permita fiecarei piese din grupul de mobilier sa stea cu picioarele din fata pe suprafata sa.

 

 

 

3. Masuta de cafea pe covor, iar grupul de mobilier in afara covorului.

 

 

Aceasta regula este aplicabila pentru spatiile mici sau inguste, in care mobilierul (canapeua, fotoliile sau scaunele) nu se intersecteaza cu covorul. Pentru a obtine proportiile corecte, canapeaua si fotoliile vor fi la aceeasi distanta fata de marginile covorului, iar pe suprafata covorului se va pozitiona doar masuta pentru cafea.

 

 

 

 

 

Pentru dormitor, alegerea dimensiunii potrivite a covorului nu va avea ca scop doar unificarea patului cu noptierele, ci in plus covorul va fi responsabil si de confortul termic necesar de fiecare data cand mergi prin camera.

Pentru camera in care dormi alege covoare de calitate si din materiale naturale, astfel incat sa  iti bucure simturile in fiecare dimineata cand pasesti pe ele.

In dormitor poti opta pentru trei variante de amplasare a covorului: patul sa fie pe toata suprafata covorului; doar picioarele din fata ale patului sa fie pe toata suprafata covorului; ori poti opta pentru doua covorase pe ambele parti ale patului.

 

 

1. Patul si noptierele asezate pe toata suprafata covorului.

 

 

Aceasta varianta de pozitionare a covorului presupune extinderea lui dincolo de pat pana la noptiere. Se recomanda pozitionarea covorului astfel incat sa iasa in exteriorul patului, pe lateral, cu cel putin un metru, pentru a oferi o suprafata suficienta destinata traficului, dar sa nu ajunga pana la alte piese de mobilier (cum ar fi sifonierul de langa perete).

 

 

2. Picioarele din fata ale patului asezate pe covor.

 

 

Poti opta sa achizitionezi un covor mai mic pe care sa plasezi doar picioarele din fata ale patului, nefiind necesar sa mai intre tot covorul sub noptiere.

Dar si in aceasta situatie mentine o suprafata extinsa a covorului in partile laterale ale patului, pentru a te bucura de confort atunci cand mergi prin camera dar si pentru un aspect vizual echilibrat.

 

 

3. Doua covorase amplasate pe ambele parti ale patului.

 

 

Aceasta optiune poate fi folosita in orice tip de spatii, mici sau mari, fiind cu atat mai potrivita daca cele doua laturi ale patului sunt paralele cu peretii.

 

 

 

 

1. Zona de dining cu covorul in exteriorul scaunelor pentru a nu te impiedica de marginile lui.

 

 

Pentru zona de servit masa se recomanda pozitionarea covorului sub toate piesele de mobilier (masa si scaune). 

Dimensiunea covorului va fi determinata de masa si scaunele din jurul mesei, fiind necesar ca masa si scaunele sa fie cu totul sub covor, iar covorul sa iasa in exteriorul  pieselor de mobilier pentru a te asigura ca atunci cand incercerci sa te asezi la masa, sau sa parasesti masa nu te vei impiedica de marginea covorului.

 

 

2. Covorul poate lipsi din zona de dining.

 

 

In cazul in care nu preferi un covor in zona de servit masa, poti lasa spatiul liber, fara covor, desi covoarele de bucatarie sunt din ce in ce mai populare, transformand zona de dining intr-un loc cat mai primitor.

 

 

 

 

 

Fiind o zona cu trafic intens iti recomandam sa alegi pentru hol un covor de calitate, care sa reziste in timp, sa fie usor de curatat si antiderapant.

Asigura-te ca vei gasi un covor suficient de lung, astfel incat sa se potriveasca spatiului de care dispui si sa il pozitionezi la distante egale fata de pereti.

 

 

 

ALTE SFATURI

 

• Covorul nu trebuie sa ocupe toata suprafata incaperii, pentru ca in acest caz spatiul va parea mai mic. 

 

• O suprafata care nu este ocupata in totalitate de un covor creeaza impresia unui spatiu interior mai mare. 

 

 

• Culorile deschise pot face ca spatiul sa para mai mare, alege un covor in culori deschise daca doresti ca o camera sa para mai spatioasa.

 

• Pentru o atmosfera calma in camera opteaza pentru covoare in culori reci (albastru, verde).

 

• Pentru o camera energica poti folosi un covor in culori vibrante (portocaliu,rosu).

 

• Daca vrei sa dai culoare unei camere cu mobilier sau pereti in nuante neutre, alege un covor cu modele.

 

 

• Alege un covor in nuante neutre, daca vrei sa calmezi o camera colorata.

 

• Daca vrei sa adaugi un covor colorat intr-o camera colorata este important sa gasesti ceva care sa se potriveasca, pentru a evita obtinerea unui spatiu obositor din punct de vedere vizual.

 

• Daca iti doresti ca in camera ta covorul sa fie vedeta, opteaza pentru un covor in culori stralucitoare, dar care sa se potriveasca cu mobilierul si peretii din camera.

 

• Un covor mic nu poate fi asezat intr-o incapere mare, vei distruge echilibrul camerei deoarece va parea izolat.

 

• De asemenea, evita sa asezi covorul in mijlocul camerei, avand in jurul sau toate piesele de mobilier, deoarece vei creea senzatia de covor pierdut in spatiu.

 

 

• Alege covoare usor de curatat pentru camera copiilor, hol sau zona de servit masa.

 

• Asigura-te ca folosesti un covor de calitate, pentru a evita uzura acestuia din cauza traficului intens, iar stilul covorului sa corespunda cu stilul mobilierului din spatiul interior.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

tesaturi 28.05.2021 0
Dimensiunea unui covor poate schimba cu totul aspectul unei camere.Un covor prea mic poate face ca spatiul sa para fragmentat, iar un covor prea mare poate face spatiul sa para prea mic, de aceea este...
Citeste mai mult
Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

tesaturi 16.03.2021 0
 Atunci când mergem în vacanțe, călătorim în interes de afaceri, sau ne relaxăm în propria locuință, sunt multe detaliile care ne fac să ne simțim confortabil. Printre acestea se află și textilele fol...
Citeste mai mult
5 greseli pe care sa le eviti atunci cand cauti lenjerii de pat

5 greseli pe care sa le eviti atunci cand cauti lenjerii de pat

tesaturi 29.07.2020 0
Pentru ca petrecem o treime din timpul nostru dormind, e foarte important sa acordam atentie si modului in care ne petrecem aceasta parte din viata. Ti s-a intamplat vreodata sa fie trecut de miezul n...
Citeste mai mult