Acest site foloseste cookies. Citeste politica de cookies.        Accept     Nu accept

Cum sa iti transformi dormitorul intr-o oaza de relaxare

Postat de tesaturi 08.12.2017 3 Comentarii Articole Informative,

 

De fiecare data cand intram in dormitor, ne dorim sa facem trecerea spre acel spatiu cu adevarat relaxant. Dar oare reusim acest lucru cu adevarat? Iti oferim cateva sfaturi utile in acest sens:

 

1. Culorile calme

 

Schimbarea culorii poate aduce rezultate remarcabile pentru transformarea dormitorului in spatiul mult visat. Este adevarat faptul ca vibratia acelor culori prezente doar in natura este benefica pentru psihicul nostru, in acelasi timp aducandu-ne linistea de care avem atat de multa nevoie.

 

Albastrul, culoarea cerului si a oceanului, confera un sentiment de calm, contribuind astfel la obtinerea unui somn profund.

 

Chiar daca albastrul este in topul preferintelor, nuantele de verde palid, galben cald, portocaliu, roz sau chiar bej sunt de asemenea potrivite pentru a imbunatati calitatea somnului.

 

Evitarea culorilor intense sau chiar tipatoare in dormitor este recomandata, deoarece acestea pot creste nivelul de energie si actioneaza impotriva starii de relaxare.

 

Cu ajutorul pernelor putem adauga acea pata de culoare benefica unui contrast echilibrant, iar pentru ca totul sa fie in armonie, peretii si draperiile ar trebui sa nu deranjeze prin culori prea indraznete.

 

 

 

2. Evitarea aparatelor electronice

 

In momentul in care tabletele, laptopurile, telefoanele si televizoarele incep sa se aglomereze in dormitor, camera se transforma intr-un veritabil centru de comanda, ceea ce duce la suprastimularea mentala.

 

Lumina produsa de ecranele dispozitivelor actioneaza asupra corpului uman prin suprimarea melatoninei, hormonul implicat exclusiv in inducerea senzatiei de somn. Acest hormon este atat de benefic echilibrului nostru, indeplinind totodata o serie de functii care influenteaza starea de bine si longevitatea.

 

 

3. Aromele revigorante

 

Prezenta aromelor deosebite in dormitor este menita sa contribuie la crearea unei atmosfere de destindere.

Uleiurile esentiale sunt acele extracte din plante, rafinate special pentru un efect de durata si cat mai placut asupra simturilor. Acestea ajuta la ameliorarea stresului, a durerilor de cap, precum si stimularea unei stari de spirit benefice.

 

Lavanda, trandafirul, iasomia si vanilia sunt plantele din care se obtin uleiurile esentiale cele mai relaxante recomandate de specialistii in domeniu.

 

 

 

4. Prezenta plantelor

 

Plantele verzi sau chiar cele inflorite pot face minuni pentru atmosfera dormitorului tau.

 

Prin adaugarea catorva ghivece cu plante bine iluminate si ingrijite, vom putea experimenta acel sentiment vibrant pe care il putem regasi doar in natura.

 

Alaturi de beneficiile expuse mai sus, plantele mai pot imbunatati atat starea de spirit, cat si creativitatea. Pe langa reducerea nivelului de stres si favorizarea starii de liniste interioara, acestea produc constant oxigen, filtrand in mod natural praful.

 

Printre plantele recomandate se regasesc: lavanda, feriga, iasomia, crinul pacii, palmierii si aloe vera.

 

 

5. Texturile moi

 

Texturile moi apeleaza la simturile noaste tactile, contribuind la crearea unei bune dispozitii de durata. Acoperindu-ne cu o patura pufoasa sau pasind pe un covor moale, vom fi sedusi de impresia unei calatorii in lumea confortului absolut.

 

Petrecem aproximativ o treime din viata dormind, astfel este importanat ca acea combinatie dintre pat si lenjeria de pat sa creeze un mediu relaxant, necesar pentru a ne reincarca bateriile.

 

Totodata este benefic sa folosim doar textile de calitate, pentru ca senzatia sa fie desavarsita.

 

 

 

Surse foto: pinterest.com

Etichete: lenjerii de pat

3 Comentarii

Roxana:
24.02.2018, 03:53:01 PM
Raspuns

Culorile calme sunt cele mai bune!!

Myhaela29:
03.03.2018, 12:12:05 AM
Raspuns

Am scos televizorul din dormitor si dorm mult mai bine de atunci. In schimb am adus cateva plante pe care le ingrijesc cu drag.

Ioana Verdes:
12.03.2018, 10:10:53 PM
Raspuns

Sunt foarte utile aceste sfaturi. Voi incerca sa pun in practica unele din ele. Multumesc

Lasa un comentariu

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

Cum sa alegi covorul potrivit pentru fiecare camera?

tesaturi 28.05.2021 0
Dimensiunea unui covor poate schimba cu totul aspectul unei camere.Un covor prea mic poate face ca spatiul sa para fragmentat, iar un covor prea mare poate face spatiul sa para prea mic, de aceea este...
Citeste mai mult
Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

Care sunt diferențele dintre textilele hoteliere si cele pentru casa

tesaturi 16.03.2021 0
 Atunci când mergem în vacanțe, călătorim în interes de afaceri, sau ne relaxăm în propria locuință, sunt multe detaliile care ne fac să ne simțim confortabil. Printre acestea se află și textilele fol...
Citeste mai mult
5 greseli pe care sa le eviti atunci cand cauti lenjerii de pat

5 greseli pe care sa le eviti atunci cand cauti lenjerii de pat

tesaturi 29.07.2020 0
Pentru ca petrecem o treime din timpul nostru dormind, e foarte important sa acordam atentie si modului in care ne petrecem aceasta parte din viata. Ti s-a intamplat vreodata sa fie trecut de miezul n...
Citeste mai mult